29 oktober 2023

Toneel Beek speelde Potten met Panne in Kulturhus

Een scene uit het toneelstuk Potten met Panne in Beek.

Enkele jaren geleden hebben een paar enthousiaste toneelliefhebbers besloten een nieuwe toneelgroep in Beek op te richten: Toneel Beek. Het afgelopen jaar hebben ze hard gewerkt aan een nieuw toneelstuk. Het resultaat mag er zijn. Dit is hun tweede productie voor publiek. Potten met Panne geeft een kijkje in het leven van een welgestelde familie, die in een multifunctioneel centrum wacht op de vader die gehuldigd gaat worden voor zijn inzet voor diversiteit. Zijn vrouw heeft haar vriendin meegebracht, met wie ze na het feest naar Frankrijk wil vertrekken, iets wat haar zoon en dochter (nog) niet mogen weten. Er zijn ook diverse andere gasten, waaronder een vloggende journalist, waardoor er steeds meer boven tafel komt…. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober is de voorstelling gespeeld door de 9 toneelspelers met hun regisseur Micha Elout in het Kulturhus in Beek. Binnen korte tijd waren de 65 kaartjes voor beide avonden uitverkocht. Enkele reacties: ‘een vrolijk, chaotisch drama in een modern jasje’, ‘verrassende plotwending”, ‘boeiend van begin tot eind’. Vanaf 4 december gaat Toneel Beek zich weer voorbereiden op een nieuwe voorstelling. Als het je leuk lijkt om mee te spelen, ben je van harte welkom om op maandag 4 en/of maandag 11 december mee te doen bij een repetitie.  Meld je van te voren wel even aan via jvanderzande8@upcmail.nl