12 oktober 2023

Cadeaubon voor de basisschool de Biezenkamp in Beek.

Wethouder Alex ten Westeneind overhandigt de bon aan directrice Jolanda Kleinjan van basisschool de Biezenkamp

Woensdag 11 oktober kwam wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal op bezoek op basisschool De Biezenkamp in Beek. De leerlingen van de leerlingenraad hadden een goed gesprek over duurzaamheid met de wethouder en de twee leden van het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal,  Liny Toenders en Gerhard Boot. Op de Biezenkamp proberen ze rekening te houden met het milieu, zo scheiden ze het afval, hebben ze jaarlijks een warme truiendag en proberen ze te letten op het uitzetten van de lampen als ze niet in het lokaal zijn. Maar er zijn plannen om nog meer aandacht te hebben voor duurzaamheid. Na de herfstvakantie wordt er een nieuwe leerlingenraad gekozen. Duurzaamheid komt op de agenda van deze raad. In het teken van de dag van de duurzaamheid ontvingen ze van de gemeente een waardebon van 250 euro. Hiermee kan de school iets kopen of ondernemen wat de duurzaamheid op school bevorderd. Deze bon ontvingen ze o.a. omdat ze al jaren gebruikte batterijen inzamelen. Om nog meer batterijen in te zamelen en om ook thuis te zorgen dat batterijen niet bij het gewone afval komen, hebben alle leerlingen een kartonnen box meegekregen naar huis. Hier kunnen de lege batterijen in en als de box bijna vol is, kan de box op school worden geleegd. Het was een leuke en leerzame start van de dag met zeer gemotiveerde leerlingen die een volgende stap richting duurzaamheid willen maken.