24 augustus 2023

Herken jij dementie? Noteer deze datum vast in je agenda. 

Op dit momenteel telt Nederland bijna 300.000 mensen die aan een vorm van dementie lijden. Door de vergrijzing zullen dat er in 2040 ruim een half miljoen zijn. Bijna twee keer zoveel als nu dus. Een op de vijf mensen krijgt dementie: vrouwen iets vaker dan mannen. In de gemeente Berg en Dal gaat het nu om ongeveer 800 mensen: dat zijn er straks 1300. Mensen die dementie krijgen blijven vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt doorgaans nog zo’n zes jaar thuis wonen. In hun vertrouwde omgeving. Maar dat betekent dus ook in jouw omgeving. We zullen steeds vaker mensen met dementie ontmoeten. Als buren, in de supermarkt, op straat, bij het koor etc. Maar hoe ga je daar nou mee om? En: hoe herken je mensen die dementie hebben? Om daar een antwoord op te geven heeft de Stichting Dementievriendelijk Berg en Dal samen met Forte Welzijn een mini-symposium op touw gezet voor 22 november aanstaande. Dit vindt plaats in het Kulturhus in Beek en begint om 15.30 uur met inloop en een kop koffie. Verschillende sprekers zullen dan interactief het thema dementie behandelen. 

Noteer deze datum vast in je agenda; meer informatie volgt later nog. Want besef dat de kans dat ook jij op de een of andere manier met dementie te maken krijgt – of al hebt – niet denkbeeldig is. Kom op 22 november naar het Kulturhus in Beek. Leer omgaan met dementie. Ook mensen met dementie horen er immers bij.