13 april 2023

Erik van Zanten nieuwe voorzitter Huis voor de Binnenstad Nijmegen.

Erik van Zanten. 1.     fotograaf Jan Willem de Venster.

Erik van Zanten wordt de nieuwe voorzitter van het Huis voor de Binnenstad. De stichting heeft in hem een bevlogen en onafhankelijke verbinder gevonden die goed bekend is met de Nijmeegse binnenstad. Hij volgt Turgay Tankir op die meer dan 5 jaar voorzitter was. Tijdens de Algemeen Bestuur vergadering op 21 maart droeg Tankir de voorzittershamer over. Erik van Zanten is een betrokken Nijmegenaar en vindt Nijmegen de mooiste stad van Nederland, mogelijk zelfs de mooiste van de wereld. Als rode draad in zijn leven spant Erik zich graag in voor anderen door moeilijke zaken voor hen makkelijker te maken. Vanuit een scherpe blik op de wereld zet hij zijn omgeving maar ook zichzelf graag aan het denken. Hij ervaart dat Nijmegen veel betekent in zijn leven en draagt als een soort wederdienst graag een steentje bij om Nijmegen mooier te maken. Hij is woonachtig in de Nijmeegse binnenstad en kent daarmee de binnenstad van binnenuit. In de periode dat Erik actief was als raadslid hadden de onderwerpen ondernemerschap en economie zijn bijzondere aandacht. Naast dat hij in zijn werkzame leven operationeel manager is in de regio Arnhem Nijmegen voor Tempo-Team is hij op persoonlijk titel vicevoorzitter en medeoprichter van de Fieldwork Foundation, een stichting die persoonlijk leed bestrijdt in Nijmegen en omgeving. Het Huis voor de Binnenstad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een partij die staat voor een aantrekkelijke, economisch goed functionerende binnenstad. Het Huis toont zich met vooruitstrevende visies, waarbinnen ook duurzaamheid en langetermijndenken een rol spelen. Zij zoekt daarbij constant samenwerking met ondernemende partijen en de lokale en provinciale overheid.