3 april 2023

Lijn 80 van BRENG nog steeds niet door dorp Ooij.

De tijdelijke bushalte aan de Hubertusweg waar ook niet geschuild kan worden.

Al wekenlang rijdt lijn 80 van BRENG niet door het dorp Ooij en brengt daardoor reizigers in een lastig parket. De bushaltes voor dorpshuis de Sprong en in de Nassaustraat zijn tijdelijk opgeheven en buspassagiers moeten naar de St. Hubertusweg lopen om daar op te stappen. Daar hangen de bordjes aan een boom en de mensen moeten door een kuil in het gras opstappen. Dat geeft problemen voor de wat kleinere passagiers, waarvoor de instap dan te hoog wordt. Een inwoonster van Ooij vertelde, dat ze daarbij geholpen moet worden, want anders lukt het niet. Op de website van Breng staat dat dit nog tot 29 april gaat duren. Vreemd omdat er geen werkzaamheden meer zijn aan de Kerkdijk. Deze Kerkdijk zou, volgens de borden, vorige maand enkele weken afgesloten zijn, maar die afsluiting ging niet door omdat de gemeente daar geen toestemming voor had gegeven. Maar dat de bussen nu nog niet door het dorp rijden is voor veel mensen onbegrijpelijk.