16 februari 2023

Update van Schipper Bosch over het Reomie terrein.

Beste inwoners van Ooij, belanghebbenden en belangstellenden,
In 2021 kocht Schipper Bosch het “Reomie-terrein” in Ooij en sindsdien zijn we bezig met het maken van een plan voor deze bijzondere plek aan de Waal. Dat doen we zorgvuldig, met meerdere partners en in overleg met omgeving en belanghebbenden. We zijn nu dit zogeheten ‘stedenbouwkundige plan’ aan het afronden en zullen vervolgens de bestemmingsplanprocedure opstarten die nodig is om wonen mogelijk te maken op het terrein.Mix van woningen
Het plan is om op het terrein woningen te bouwen voor verschillende doelgroepen. Een mix van eengezinswoningen en appartementen in verschillende groottes en prijsklassen. Denk aan sociale huur, CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn van hun eigen project) en huur- en koopwoningen. Lees hieronder verder

 

Wandelpad naar de Waal
Door de nieuwe woonwijk komt een wandel- en fietsroute die het dorp met de Waal verbindt. Het wandelpad loopt langs de Locoloods, de haaghut en de vlamoven – belangrijke historische overblijfselen uit de tijd van de steenfabriek – die op deze manier als een parelketting aan elkaar geschakeld worden.

Groen
In de nieuwe woonwijk worden diverse inheemse planten en bomen geplant. In combinatie met de groene verbindingszone aan de zuidkant van het terrein en de groene buffer rondom de terp ontstaat er een groene woonwijk die, mede door de ligging in de Ooijpolder, uniek is in Nederland.Duurzaam

De ambitie is om zoveel mogelijk gebruik te maken van materialen die al op het terrein aanwezig zijn en deze opnieuw te gebruiken bij het bouwen van de woningen. Zo blijft ook de link met de geschiedenis van deze plek – de tijd dat er stenen werden gebakken  – bestaan. Daarnaast willen we niet overal baksteen gebruiken, maar gaan we ook bouwen met hout, cross laminated timber oftewel kruislaags hout, dat een veel duurzamer bouwmateriaal is.

Bestemmingsplanprocedure
Nu we onlangs ook afstemming hebben gehad met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (voorheen welstandscommissie) zijn we bezig met het afronden van alle stukken die nodig zijn om de bestemming van het terrein te wijzigen. Nadat de gemeente Berg en Dal de stukken goedgekeurd heeft, zullen we de bestemmingsplanprocedure opstarten. Het plan dat we hebben gemaakt, is dan ook in te zien. Uiteraard zullen wij deze met u delen.

En verder?
Wanneer de bestemmingswijziging geregeld is, gaan we de omgevingsvergunning indienen. Dat is de vergunning die nodig is om te mogen bouwen op het terrein. Als dit proces vloeiend verloopt dan start de verhuur en de verkoop van de woningen in het eerste kwartaal van 2024 en dan kunnen we na de zomer van dat jaar starten met de bouw.

Wanneer het plan rond is, we meer weten over de woningen en hoe de woningen in de markt worden gezet, komen we uiteraard bij u terug met meer informatie. Met vriendelijke groet,

Arthur Hermans
Projectleider Schipper Bosch