13 februari 2023

Prinzenfrüshoppen in het Duitse Kleef.

Prinzenfrühshoppen in Kleef.

De zondag voor dat de eigenlijke carnaval in Kleef begint wordt er ieder jaar het z.g. “Prinzenfrühshoppen” georganiseerd in de Klever feesttent in het Duitse Kleef. Dit is een groots gebeuren met optredens van o.a. dansgroepen van vele carnavalsverenigingen uit de omgeving. Deze zondag waren er  32 carnavalsprinsen en prinsessen met hun gevolg aanwezig bij de ontvangst. De prinsen kwamen van beide zijden van de grens en ook de gemeente Berg en Dal was met alle carnavalsverenigingen (8) goed vertegenwoordigd. Ook vanuit België was er een carnavalskoning aanwezig. Ooit was de Ooijse carnavalsvereniging de Deurzakkers als eerste vanuit Nederland met prins Marc daar aanwezig. (Deze keer waren met 48 man aanwezig). Ze werden al gauw gevolgd door Gaanderen/Doetinchem en nu komen bijna alle carnavalsverenigingen uit de grensstreek daar op zondag. De prinsen werden  met een luxe ontbijt in het nabij gelegen Rilano Hotel ontvangen, waar door de Klever stadsprins Jürgen “der Glanzvolle” de onderscheidingen werden uitgedeeld. Buiten, voor het hotel, werd een groepsfoto gemaakt. De feesttent was bomvol en er waren geweldige optredens van de diverse carnavalsverenigingen. zie de foto’s (komen nog)