1 februari 2023

Bestuur KBO Berg en Dal in het zonnetje

vlnr. Theo van Steen, Ria Kuiper, Adrie Elbers-Müller, Geert Timmer, wethouder Irma van de Scheur

De gemeente Berg en Dal wil vrijwilligers en vrijwilligerswerk waarderen en promoten. Daarom gaat wethouder Irma van de Scheur op verschillende momenten langs bij vrijwilligers. Om ze te bedanken voor hun inzet. Want, vrijwilligers houden onze dorpen leefbaar! Dit keer was de wethouder op bezoek bij het bestuur van de Katholieke Ouderenbond Berg en Dal (vanaf nu de KBO Berg en Dal). Het bestuur was niet helemaal compleet, Tinie Kemperman-Toonen kon er niet bij zijn. Met voorzitter Theo van Steen, penningmeester Ria Kuiper en algemene bestuursleden Adrie Elbers-Müller en Geert Timmer sprak wethouder Irma van de Scheur over wat de KBO doet, over het vrijwilligerswerk en wat de gemeente meer kan doen voor vrijwilligers. Vertel eens, wat doet de KBO Berg en Dal? “De KBO Berg en Dal organiseert allerlei activiteiten voor haar leden. Bijvoorbeeld een maandelijkse bingoavond. Maar ook: een gymclub, een St. Nicolaasviering, prestaties over leuke en interessante onderwerpen en dagreizen. Ook heeft de KBO meerdaagse reizen georganiseerd. Dit was altijd erg leuk! De KBO in Berg en Dal heeft nu ongeveer 110 leden.”

Waarom doen jullie vrijwilligerswerk?

“We vinden het heel leuk om voor de leden activiteiten te organiseren. De leden zijn altijd heel dankbaar. Dat is voor ons heel leuk. Het is echt de dankbaarheid waarom je dit werk doet. Je organiseert activiteiten voor een groep mensen die ouder worden. Een groep die soms wat minder te doen heeft. Leden zijn blij als er een leuke activiteit wordt georganiseerd. Zo een bijdrage kunnen leveren in iemands leven is hartstikke mooi en waardevol.”

Wat is lastig aan jullie vrijwilligerswerk?

“Het is moeilijk om aan nieuwe bestuursleden te komen. Mensen willen wel vrijwilligerswerk doen, maar hebben liever wat minder verantwoordelijkheid. Gewoon wat doen, prima. Maar maandelijks bij elkaar komen en voor de langere termijn in een bestuur zitten schrikt toch af. Dat is jammer, want je hebt nou eenmaal bestuursleden nodig.”

Nu we jullie toch spreken: Heb je nog iets wat je de lezers wil meegeven?

“We zien dat het aantal leden minder wordt. Dat is jammer. Want, de KBO Berg en Dal organiseert veel leuke activiteiten. Sommige ouderen willen zich nog niet inschrijven als lid omdat ze nog genoeg te doen hebben. Maar, niets is verplicht en gezelligheid is altijd leuk. Als je niet mee wil doen met een activiteit is dit geen probleem. De KBO Berg en Dal heeft nieuwe leden nodig om voor de lange termijn te blijven bestaan. En als er straks geen KBO meer is en je bent ouder en hebt meer zin om deel te nemen aan activiteiten, dan kan het niet meer. Dat willen we natuurlijk niet!  We willen graag alle vrijwilligers van de KBO Berg en Dal bedanken. Iedereen die zich inzet voor de activiteiten. Jullie werk doet ertoe!

Wilt u lid worden van de KBO Berg en Dal of vrijwilliger? Stuur dan een mail naar Theo van Steen: steencol@hetnet.nl of bel naar 06 – 44 87 87 11.”

Theo, Ria, Adrie, Tinie en Geert, bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren!