26 januari 2023

Het Nederlands Bach Consort Valentijn

Op zaterdag 11 februari om 20.00 uur brengt countertenor Sytse Buwalda het Valentijnsprogramma Verboden liefde in het Bartholomeuskerkje aan de Nieuwe Holleweg in Beek-Ubbergen. In dit door hemzelf geschreven verhaal neemt Buwalda het publiek mee naar een wereld vol (wan)hoop, geloof en liefde. De muzikale illustraties van onder andere Caccini, Scarlatti, Giordani en Monteverdi worden begeleid door David van Ooijen op romantisch gitaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hetnederlandsbachconsort.nl. Of het nu om literatuur, film of muziek gaat, liefde is als thema alom aanwezig. Het lijkt de spil te zijn waar alles om draait. Buwalda koos in dit programma voor een verhaal met als thema de Verboden liefde. Hierin neemt hij het publiek mee naar het Italië van de achttiende eeuw waar de jonge Nina, novice in het klooster voor het eerst Roberto, het aanstormende talent onder de castraten ontmoet.