9 januari 2023

Voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar centraal: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Voorlezen is zowel voor ouders als kinderen een fijn relaxmomentje én goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er in verschillende bibliotheken voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10, met de leukste prentenboeken van dit moment. Op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid is er online prentenboekenyoga, gebaseerd op het verhaal van Maximiliaan Modderman. Nienke Ewalts van Lente Yoga laat de kinderen lekker bewegen. Voorstellingen. In Bibliotheek Beek-Ubbergen geeft dansdocent Sharon Vas op woensdag 25 januari om 9.30 uur een gratis dansfeestje. Eerst leest ze het boek over Maximiliaan voor, en daarna gaan de kinderen lekker dansen. Want wat is een feestje zonder dans? Kinderen mogen hun favoriete knuffel meenemen. In Bibliotheek Groesbeek kunnen kinderen op zaterdag 28 januari om 10.30 uur genieten van de voorstelling ‘Kip Cato’ van poppentheater Tingeling. De voorstelling gaat over Kip Cato die in de tuin van kabouter Tingeling op zoek gaat naar lekkere zaadjes. Maar dat vindt kabouter Tingeling geen goed idee, want geen zaadjes betekent ook geen bloemetjes. De voorstelling is geschikt voor kinderen tussen de twee en vijf jaar. Een kaartje kost € 4,50 voor bibliotheekleden en € 5,50 voor overige bezoekers. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Gratis voorleesknuffeltje

Een abonnement bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Kinderen tot en met zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, ontvangen een gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman. Ook heeft de bieb voor iedereen een leuke zoekplaat van Maximiliaan Modderman, gemaakt door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts. 

Op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen staat het hele programma van de Nationale Voorleesdagen, inclusief prentenboekentips, voorleesfilmpjes en prentenboeken in verschillende talen.