8 oktober 2022

Vier de herfst met De Bastei!

Herfstvakantie in de Bastei.

De herfst is weer begonnen! De Maand van de Geschiedenis en de herfstvakantie staan voor de deur. De Bastei in Nijmegen, het leukste familiemuseum van Gelderland, heeft daarom weer allerlei leuke activiteiten klaarstaan voor jong en oud. Herfstvakantie in De Bastei. Bezoek op woensdag 26 oktober de voorstelling Kabouter Fluitenkruid gaat Gi-Ga-Groen. Er zijn nu allerlei mooie herfstkleuren te ontdekken, maar Kabouter Fluitenkruid houdt het meest van groen, gi-ga-groen! Deze voorstelling zit barstensvol versjes, liedjes en vooral veel fantastische, groene dingen! Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, maar jongere en oudere kinderen zijn uiteraard ook welkom. Lees hieronder verder.

 

 

Op vrijdag 28 oktober kun je weer uilenballen pluizen in De Bastei. Heb je ooit eens een braakbal van een uil gezien? Je vindt er onder andere botjes van muizen in. Wist je dat je die botrestjes weer uit de bal kunt pluizen? Je zou er het skelet van een hele muis mee kunnen maken! Probeer het zelf op vrijdag 28 oktober van 13.00 tot 15.30 uur. De minimumleeftijd is 6 jaar. Kom op tijd, want op is op! Het uilenballenprogramma is bovendien een mooie voorbereiding voor de Nacht van de Nacht, op zaterdag 29 oktober. Dan kun je ’s nachts zelf op zoek naar uilen en andere nachtdieren… als je durft!  

Ongekend in De Bastei

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Het Nijmeegse erfgoedveld presenteert zich deze maand met het nieuwe initiatief Ongekend. Ongekend vertelt de verhalen over de Nijmeegse geschiedenis die we nog niet kenden. Zo deed Joost Oomen inspiratie op bij De Bastei en Museum Het Valkhof, en Joost weet het nu zeker: eerst was er de kip. In ‘De eerste kip van Nederland’ schrijft de literaire alleskunner over een wonderlijke ongekende Romeinse geschiedenis. Het boekje is prachtig geïllustreerd door Yoko Heiligers. Op zondag 30 oktober nemen Joost en Yoko bezoekers mee door De Bastei. Joost leest voor en Yoko geeft een masterclass illustreren. Ook leuk voor gezinnen! 

024geschiedenis Nijmegen

Nog meer historisch plezier tijdens de Maand van de Geschiedenis met een 9-daags programma in het Valkhofkwartier. De Nicolaaskapel vormt het prachtige middelpunt van dit gevarieerde programma. De Bastei stuurt onder andere Kanonnen Karel en Baroen naar de kapel voor spannende workshops voor jonge strijders. Daarnaast zijn er vele lezingen, rondleidingen, sportieve activiteiten, muzikale intermezzo’s en nog vele andere activiteiten te ontdekken. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga naar www.024geschiedenis.nl voor meer informatie. Kijk op debastei.nl/agenda voor alle activiteiten. 

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl

Volg De Bastei op www.debastei.nl of via Facebook of Instagram.