7 september 2022

A.s. weekend kermis en schuttersfeesten in Ooij.

Bij een eerdere uitgave van de seniorenkermis.

Vanaf a.s. vrijdag 9 september tm maandag 12 september is het, na een paar jaar afwezigheid door corona, weer kermis in Ooij. Deze keer zullen er weinig attracties op het kermisterrein staan. De schutterij had vier 4 weken geleden het bericht van de gemeente gekregen dat de vaste exploitant zich had teruggetrokken waarna de schutterij zelf het stokje heeft opgepakt. Gezien de korte tijd waarin alles geregeld moest worden was het zeer moeilijk om nog een attractie te krijgen. Ze hebben zich dan ook gericht op de jongsten in ons dorp. Grotere attracties waren niet vrij. Met de uitstekende medewerking van gemeente en brandweer heeft de schutterij toch een aantal wagens kunnen vastleggen. Onder voorbehoud komen nu tijdens de kermis een spelletjeskraam, een oliebollenkraam, een suikerspin/snoepkraam, grijpkranen en een snackwagen. De kermis/schuttersfeesten worden georganiseerd door café/zaal de Vink, in samenwerking met schutterij Eendracht. Vrijdag wordt om 14.00 uur gestart met een “seniorenkermis” georganiseerd door de Sprong en de Ooijse KBO met muziek van “Theo van Blitz”. De entree is deze middag vrij. De rest van het programma volgt hieronder.

Vrijdag 9 september
Deze avond start om 20:30 uur in de Schutterstent. De muziek op deze avond wordt verzorgd door de band Hike.
Zaterdag 10 september
Zaterdagmiddag is er Keizerschieten, 15:00 uur appèl in de schutterstent voor alle geüniformeerden en schutters die willen deelnemen aan de rondgang. Om 15:15 uur zullen we starten met een kleine rondgang, aansluitend het schieten op de vogel. Tevens is er de mogelijkheid voor iedereen, ook niet leden, om mee te doen aan het wipschieten en heeft de jeugd de mogelijkheid om te schieten met luchtgeweer. Om 20:30 uur start het Keizersbal met het nieuwe Keizerspaar. De muziek wordt deze avond verzorgd door de band Summerland
Zondag 11 september
Om 14:15 uur appèl in de schutterstent voor alle geüniformeerden en schutters die willen deelnemen aan de rondgang. Om 14.30 uur zullen we starten met een rondgang door het dorp. Aansluitend vendelhulde bij de Vink voor, aansluitend overdracht van oud Koningspaar en jeugdkoning naar nieuwe Koningin en
Jeugdkoningin in de tent en aansluitend het feliciteren. Muziek wordt deze dag verzorgd door DJ Mike.
Maandag 12 september
Om 10:30 uur appèl in de tent, 10:45 uur afmars naar de Koningin. Omstreeks 12:45 uur zal de afmars plaatsvinden vanaf het koningshuis naar de schutterstent. Muziek wordt deze dag verzorgd door DJ Robert Pouwels met een optreden van Stef Ekkel.