13 mei 2022

Binnenkort opening “Leuthweetunog”

Het is alweer 5 jaar geleden dat de expositie “ze zijn er niet meer” plaats vond in Leuth. Nu na alle coronaperikelen is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten. Voor deze gelegenheid hebben wij onze archieven geopend en een keuze gemaakt uit de duizenden foto’s. Schoolfoto’s dat is het hoofdthema van deze expositie. Afbeeldingen van klassen, groepen, uitstapjes, onderwijzers en de gebouwen en dat over een tijdpad van bijna 100 jaar. Daarnaast bijzondere foto’s en doeken door hun afmetingen en herkomst. En natuurlijk wat niet mag ontbreken; het gehele fotoarchief in mappen is aanwezig. Veel mappen over Leuthse families, verenigingen, kerk, orgel ga zo maar door. Heel interessant voor de inwoners die hier al heel lang zijn gevestigd, maar zeker zo interessant voor de nieuwe bewoners. Zij kunnen kennismaken met het dorp op een unieke manier. Tel daar bij op dat het gehouden wordt op een nostalgische locatie, dat de koffie klaar zal staan en dat de entree vrij is. Reden genoeg dus, om ons op een van de dagen te bezoeken. De informele opening is op: Woensdag 25 mei aanvang 15.00 uur tot 22.00 uur. Daarna zijn wij open op: Donderdag 26 mei tot en met maandag 30 mei van 12.00 uur tot 22.00 uur.  Locatie: “De voormalige Rosmolen” aan het Kerkplein te Leuth. Wij heten u van harte welkom. “Leuthweetunog.nl” Wim Megens en Geert Seegers