12 mei 2022

Wandelen zonder drempels

Een drempel wordt opgeruimd.

Op dinsdag 10 mei is de nieuwe wandelfolder “Wandelen zonder drempels” gepresenteerd in restaurant de Thornsche Molen te Persingen. Het eerste exemplaar van de nieuwe routefolder is uitgereikt aan de wethouder van toerisme van de gemeente Berg en Dal, Sylvia Fleuren. Na de overhandiging werd buiten symbolisch gedemonstreerd hoe het is om geen drempels te hebben op voetpaden. In de folder zijn zes wandelroutes “zonder drempels” opgenomen. Mooie routes door natuur en stad om onze bijzondere regio te ontdekken, ook voor mensen met een beperking. De wandelroutes zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen, op ouderen en op mensen met een fysieke beperking. De routes variëren van 1,5 tot 7 kilometer en sommige zijn te koppelen, waardoor vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk wordt. Wandelen is enorm populair geworden in de coronaperiode. Alleen of met het gezin, met familieleden of met vrienden, we trokken erop uit om te genieten van natuur, ontspanning en samenzijn. Het Rijk van Nijmegen kiest ervoor om een toegankelijke regio te zijn, een inclusieve regio. In het kader van het project ‘Zorgeloos op vakantie’ zijn afgelopen jaren vele toeristische bedrijven getest en opgenomen in de Ongehinderd app. En ook de openbare ruimte is getest op toegankelijkheid. Resultaat hiervan zijn onder andere deze zes wandelroutes. De wandelroutes zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen, op ouderen en op mensen met een fysieke beperking. De routes variëren van 1,5 tot 7 kilometer en sommige zijn te koppelen, waardoor vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk wordt. De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV in Groesbeek en bij diverse verblijfsaccommodaties in de regio. De route wordt uitgegeven door de Stichting Toerisme & Recreatie (STER) Berg en Dal en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Berg en Dal, Stichting Vrienden op de Fiets, Gelderse Sport Federatie en Uniek Sporten Regio Nijmegen. Peter Hendriks maakte de foto’s.  Zie de foto’s