12 april 2022

Thornsche Molen deed mee aan record.

De Thornsche Molen in actie op 9 april

Het jaar 2022 is het jaar van de molenaar. Reden om de molenaars in Nederland in het zonnetje te zetten. De molenaars wilden een record vestigen en zodoende draaiden er op zaterdag 9 april 2022 tussen 11.00 en 12.00 uur 841 molens in Nederland. Ook de Thornsche Molen deed daar aan mee. Maar de Nederlandse molenaars werden ook ondersteund door buitenlandse molenaars uit het Verenigd Koninkrijk; Duitsland; Denemarken; Oostenrijk; Hongarije; Bulgarije en zelfs in Nieuw Zeeland stond men midden in de nacht op om gelijk tijdig met de molenaars in Nederland hun molen te laten draaien!! Deze recordpoging was een groot succes en onderstreept de verbondenheid van het molenaars gilde. Deze recordpoging is geen officiële Guinness Book of records poging maar zal gebruikt worden als referentie. In de toekomst willen ze wel kijken of ze in het Guinness Book met een gemeten record kunnen komen met de vele daaraan verbonden voorwaarden.