16 maart 2022

Intentieovereenkomst “wonen op Dekkerswald in een groene, vitale en zorgzame buurt” getekend

v.l.n.r. Kees van Kampen, Irma vd Scheur, Nelson Verheul en Jelle Visser.

Dinsdagmiddag werd in de Kapel “Onder de Bogen” op het terrein van Dekkerswald in Groesbeek de Intentieovereenkomst “wonen op Dekkerswald in een groene, vitale en zorgzame buurt” getekend. De aanwezigen werden verwelkomd door Ton ten Brinke,  ZZG vastgoed manager waarna samen met ZZG zorggroep, de woningcorporatie Oosterpoort en de gemeente Berg en Dal de aftrap werd verricht naar onderzoekmogelijkheden voor wonen op het terrein van Dekkerswald. Een plek waar mensen bereid zijn iets voor elkaar te doen en met elkaar een gemeenschap willen vormen. Met het tekenen door, Kees van Kampen van Oosterpoort, wethouders Irma van de Scheur en Nelson Verheul van de gemeente Berg en Dal en Jelle de Visser van de Raad v bestuur ZZG zorggroep van de intentieovereenkomst gaven de organisaties aan hoe ze Dekkerswald willen veranderen van een instellingenterrein naar een zorgzame (woon)buurt. Sprekers waren  Jelle de Visser, Irma van de Scheur en Nelson Verheul.  Lees hieronder verder.  zie de foto’s

Wat houdt dat onderzoek in? Een plek creëren waarbij woning en woonomgeving uitnodigen om meer zorg en aandacht voor elkaar te hebben. Daarnaast staat er in de overeenkomst wat de voorwaarden zijn om op Dekkerswald te kunnen wonen en welke onderzoeken (zoals natuurwaarden) er komen. Daarbij is er nadrukkelijk aandacht voor betaalbaar, duurzaam en langer thuis wonen en voor verkeers (ontsluiting), ecologische verbindingen, landschap, duurzaamheid en biodiversiteit. Zeer belangrijk is ook dat belanghebbenden en experts nauw betrokken blijven bij de plannen. Denk hierbij aan de huidige bewoners van Dekkerswald, huurders van het park, natuurverenigingen, lokale ondernemers en andere belanghebbenden. De eerste resultaten worden in september of oktober verwacht.