1 februari 2022

Bus (voorlopig) weer terug in Ooij

Buspassagiers die zich maandagmorgen hadden opgesteld bij de bushalte aan de Sint Hubertusweg te Ooij keken wel even vreemd op dat die bushalte was opgeheven en dat ze weer in konden stappen bij de bushalte in de Nassaustraat. Het was de bedoeling dat de bus pas weer eind februari door het dorp zou gaan rijden, nadat eerst al 10 januari beloofd was, maar nu gaat de bus toch weer een aantal weken proefdraaien door het dorp waarna definitief beslist wordt of de bus in het dorp blijft of dat de passagiers toch weer naar de Hubertusweg moeten. Dat laatste is niet te hopen omdat het voor veel oudere bewoners van het dorp toch een heel eind lopen is. Door werkzaamheden in het dorp kon de bus ruim een jaar niet door het dorp en busonderneming Breng vindt nu, dat de Nassaustraat, de Prins Bernhardstraat (halte voor dorpshuis de Sprong) en de Kerkdijk te smal zijn voor de grote bussen. Daarom wordt er nu eerst een maand “proef gereden” . zie artikel in de Gelderlander.