29 november 2021

Zilveren Waalbrugspeld voor politievrijwilliger Jo Jansen.

Burgemeester Hubert Bruls met Jo Jansen en echtgenote.

Donderdag 25 november  vierde de heer Jo Jansen zijn 50-jarig jubileum als vrijwilliger bij de politie. Sinds de reorganisatie in 2011, waarbij de politiebureaus Dukenburg, Oud en Nieuw West en Nijmegen Zuid zijn samengevoegd, beheert de heer Jansen het wagenpark van deze teams. Drie dagen per week zorgt hij voor de technische staat van de voertuigen. Verder neemt hij de planning van de Apk-keuringen, schadeafhandelingen en overige technische werkzaamheden voor zijn rekening. Daarbij onderhoudt de heer Jansen ook de binnenplaats en verricht hij hand- en spandiensten binnen het bureau. Voor collega’s is de heer Jansen onmisbaar geworden door zijn waardevolle bijdrage. De heer Jansen, destijds medewerker technische dienst CWZ Nijmegen, heeft zich op vrijwillige basis meerdere jaren (gedurende een periode van 10-12 jaar) ingespannen voor de personeelsvereniging van het CWZ. Hierbij hoorde onder andere het organiseren van de Sinterklaasviering en zijn optreden als Sinterklaas. Daarnaast heeft de heer Jansen jarenlang trainingen gegeven aan de jongste leeftijdsgroep bij basketbalvereniging Cheetah. Ook het coachen bij wedstrijden en dienst doen als scheidsrechter hoorden bij zijn werkzaamheden. Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Jansen op donderdag 25 november 2021 in de Trèveszaal van het Stadhuis in Nijmegen. Foto Geert Timmer. Nieuws uit Nijmegen