13 oktober 2021

Fantasierijk, handig en ondergronds. Wie?

Menigeen in Ooij weet nog wel dat in 1945 de ruimte onder de kerk gebruikt is om mensen te laten schuilen. Ooit is gedacht om er de jeugd een disco te geven. Aan de hand van een aantal foto’s kun je een indruk krijgen van de enorme ruimte. Het zou jammer zijn om niets te doen met die ruimte. Het feit dat er maar één vluchtweg is, beperkt natuurlijk wel het gebruik ervan. En toch kan er iets moois en bruikbaars van gemaakt worden. Mét hergebruik van veel wat er nu als rommel ligt. Het lijkt me dat dit een heel leuk project kan zijn, met veel mogelijkheden en kansen. Zelf wil ik er graag mijn bijdrage aan leveren. Wie zou er tijd voor vrij willen maken en is bovendien fantasierijk en handig? Iedereen is van harte welkom. Maar ik hoop vooral ook de jongere generaties hiervoor te kunnen interesseren. Het lijkt me leuk en zinvol om hier samen de schouders onder te kunnen zetten. Heb je interesse, aarzel dan niet om er even een telefoontje of mailtje of appje aan te wagen. Rudo Franken, pastoor, rudo.franken@gmail.com 06-46193591 zie de foto’s.