29 september 2021

Erlecom heeft er nieuwe verkeersborden bij.

Wethouder Sylvia Fleuren en Merit Lindeman hebben zojuist het bord onthuld in Erlecom.

Wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal heeft woensdagmiddag, samen met de jonge ontwerpster Merit Lindeman een nieuw verkeersbord onthuld op de Erlecomseweg in Erlecom. (er staan er nog meer) Al ongeveer 17 jaar is de buurt bezig om van de Erlecomseweg een wat vriendelijker weg gemaakt te krijgen, waar niet zo hard gereden kan worden. In het verleden zijn er al diverse aanpassingen geweest maar nu heeft de gemeente geld uitgetrokken om de weg in eenkeer veiliger te maken, o.a. met trottoirs. Dit moet nog door de gemeenteraad goedgekeurd worden maar gelet op het grote aantal gemeenteraadsleden dat deze middag aanwezig was, moet het haast wel goed komen.  Voordat het bord onthuld werd had de jeugd van Erlecom al vele handtekeningen overhandigd aan de wethouder. De Erlecomseweg is een doorgaande door Erlecom, waar ook de bus langs komt. Diverse bewoners hebben inmiddels scheuren in hun muren  en men vermoedt dat dit komt door het verkeer. Als de plannen van de gemeente worden goedgekeurd, dan ondergaat de weg over twee jaar een flinke gedaanteverandering waardoor het er veiliger moet worden. Ook moeten een reeks van verkeer vertragende maatregelen ervoor zorgen dat auto’s en bussen niet meer zo snel passeren, zodat zij ook minder geluidsoverlast en trillingen veroorzaken.  Het definitieve herinrichtingsplan moet nog gemaakt worden. Namens VVN was verkeersconsulent Arjen Zijlstra , alsmede ook wijkagent Pieter Koolhout. Bewoonster Anke Wijsmuller was de woordvoerder van de Verkeerscommissie Erlecom. Zij verklaarde erg blij te zijn met de toekomstige ingreep aan de weg. De weg moet de uitstraling van een dorpsstraat krijgen. Om tot 2023 de passerende autobestuurders nog eens extra te wijzen op de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, werd een nieuw verkeersbord onthuld. Eerder dit jaar maakten kinderen uit het dorp tekeningen van mogelijke nieuwe verkeersborden. Uiteindelijk werd de creatie van Merit Lindeman gekozen. ,,Het is een wolf die 30 zegt”, legt Merit uit. ,,De wolf heb ik gekozen, omdat het mijn lievelingsdier is. Ik heb ’m nog nooit in het wild gezien, wel in de dierentuin. Het is wel cool dat mijn tekening nu een verkeersbord is.” zie de foto’s