18 september 2021

Onthulling Historisch Infopaneel Grenadier Guards

Onthulling informatiepaneel door Jeanne Melchers en Teun de Groot

Vrijdagmiddag werd tijdens een herdenkingsbijeenkomst lagns de Nijmeegsebaan in Heilig Landstichting het Historisch Informatiepaneel “Oorlogsgraven aan de voet van de Nebo”, het  kerkhofje van de Grenadier Guards 1944-1945 onthuld door Jeanne Melcher en Teun de Groot. Van de militairen die in de oorlog hebben gevochten leeft nog slechts een enkeling. Een van die mensen die het bewust heeft meegemaakt heeft daarover een boekje geschreven met de titel “Oorlogsgraven aan de voet van de Nebo”. Hij was de enige die de Duitse inval, de bezetting en de bevrijding bewust heeft meegemaakt, reden voor de heemkunde werkgroep om een aantal bijzondere momenten te delen. En een daarvan is het verhaal over het verdwenen kerkhofje. zie de foto’s (komen nog)