12 september 2021

Gebroeders van Lymborch Festival in Nijmegen.

Valkhofpark. Gebroeders van Lymborch Festival.
Na een jaar van afwezigheid, was het zaterdag weer genieten van het Gebroeders van Lymborch Festival. In het Valkhofpark kwamen de middeleeuwen tot leven en de ambachtenmarkt mocht zich ondanks de wat mindere weersomstandigheden verheugen op veel belangstelling. Naast deze gratis toegankelijke markt met tientallen kramen, een taveerne en strijdperk voor kleine strijders, zijn er diverse andere activiteiten waaronder lezingen in Museum Het Valkhof, een stadswandeling met marskramer Ronaldus Volvuur รฉn een silent-disco stadwandeling vol theatrale verrassingen met Mariken van Nieumeghen. Het festival duurt tot en met zondag 12 september.
Tekst en foto’s: Frank van Raaij. (Nieuws uit Nijmegen) zie de foto’s