19 oktober 2020

Museum Plus Bus brengt kunstwerken naar Villa Hamer in Berg en Dal

Peter Degger toont 3 van de 4 museumstukken en wijst naar het Zeeuws Meisje

Nu het niet mogelijk is om naar het museum te gaan, draaien we het om: Wij brengen de kunstwerken naar Villa Hamer. De museum Plus Bus heeft hiervoor de tentoonstelling Topstukken on Tour samengesteld.  Peter Degger van Zorggroep de Laren, Villa Hamer in Berg en Dal meldde het volgende:

Topstukken on Tour? Voor een periode van 2 weken krijgen wij in Villa Hamer onze eigen tentoonstelling te leen. Twee medewerkers van de Museum Plus Bus kwamen maandag 19 oktober deze tentoonstelling in ons restaurant opzetten. De tentoonstelling bestaat uit vier replica’s van topstukken uit veertien deelnemende musea. Morgenmiddag komt een museumdocent naar onze villa toe,  (met inachtneming van de maatregelen van het RIVM) om een inspirerende lezing bij de tentoonstelling te geven. Topstukken on Tour kan dankzij de steun van de BankGiro Loterij aangeboden worden. Binnen onze villa zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om te blijven verrassen. Laten we niet teveel treuren om de zaken die niet kunnen, maar op zoek blijven naar de zaken die ons leven kleur geven. Waar we in het voorjaar nog het Praathuis als ontmoetingsruimte konden aanbieden, willen we nu vooral binnen de muren van onze eigen villa onze bewoners verrassen. De komende tijd willen we blijven verrassen en nodigen we iedereen uit om mee te denken over de wijze waarop we op veilige manier Welzijn op de kaart kunnen blijven zetten. Geef uw suggesties door aan locatiemanager Peter Degger: p.degger@zorggroepdelaren.nl.   zie de foto’s