4 april 2020

Video boodschappen opgenomen in Beek

Peter Hendriks van Omroep Berg en Dal heeft zaterdagmiddag videoboodschappen opgenomen voor de bewoners en het personeel in de verzorgingshuizen in de gemeente Berg en Dal. Initiatiefnemers van de actie zijn Henk en Carolien Peters–van Duijnhoven en Sonja van Duijnhoven uit Groesbeek. Samen met  cameraman Peter Hendriks namen ze op verschillende plekken in de gemeente videoboodschappen op. Het motto was ‘Maak een video boodschap voor een ander’. Het idee was om de momenteel geïsoleerd levende bewoners door hun familieleden en bekenden een hart onder de riem te laten steken. Hij stond daarbij met Henk en de beide dames bij de Plus supermarkt Nico de Witt in Beek.  De mensen mochten een korte wens, groet of gedicht ‘voor opa of oma’ komen inspreken. Een liedje zingen mocht ook. Kinderen mochten hun tekeningen voor de camera laten zien. De opnames, ’s morgens waren er opnames in Millingen aan de Rijn,  worden aan elkaar gemonteerd en op het TV-kanaal van omroep Berg en Dal uitgezonden. A.s dinsdag vinden nog  opnames plaats van 11.00 tot 12.00 uur op het marktterrein in Groesbeek. De data van uitzending worden nog bekend gemaakt.