20 september 2019

Uitvergroot werk van Doro Krol bij Oortjeshekken.

Kunst van Doro Krol bij Oortjeshekken.

Dertien uitvergrote schilderijen van de Nijmeegse kunstenares Doro Krol zijn momenteel  te zien op de bouwhekken rond de boerderij van Wim  Reijnen bij Oortjeshekken aan de Erlecomsedam in Ooij. De monumentale boerderij uit 1838, die op 29 januari 2017 afbrandde, wordt momenteel weer herbouwd. Op de bouwhekken waren tot nog toe oude foto’s te zien, maar sinds begin deze week hangen er kunstwerken  – 3,40 bij 1,70 meter -groot, van Doro Krol. De kunstwerken blijven er hangen tot 1 november, zo is de afspraak. De doeken zijn door bedrijven gesponsord.   Tijdens het 3Oeverfestival komend weekend is er binnen bij Oortjeshekken een special vogelhoekje ‘Vogels in beeld’ waar vogeldrukwerkjes van Doro te zien zijn. Ze geeft tijdens het oeverfestival ook workshop vogeltjes drukken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven door een mail te sturen naar dkrol@fo.nl. De tijden zijn zaterdag 21 september 11.00 uur en 15.00 uur en zondag 22 september om 15.00 uur: deelname kost tien euro. zie de foto’s.