27 augustus 2019

Camping de Verbinding bij ’t Höfke.

Camping “De Verbinding” bij ’t Höfke

Voor een buitenstaander is het een vreemde aanblik maar op het grasveld van verzorgingshuis ’t Höfke in Beek (onderdeel van Kalorama) is een heuse camping ingericht. Het heet “Camping de Verbinding”. De camping is er gekomen naar aanleiding van alle vakantieverhalen van de verzorgenden en ook de verhalen van de bewoners. Zij hadden niet het geld voor vliegtuigvakanties naar Bali of Spanje maar gingen vaak met de tent, caravan of vouwwagen in Nederland ergens staan. Om dit gevoel nog een keer te ervaren, bedachten ze met z’n allen 3 dagen camping. In een korte tijd hadden ze tenten, slaapzakken, zaklampen en een programma zoals het hoort op een camping. Volleyballen, jeu de boules, barbecueën en natuurlijk een bingo. Het mooie van dit is de samenwerking, verzorgende ,technische dienst, keukenpersoneel, woon-zorgassistentes en Activiteitenbegeleiders. Ook de buurt is enthousiast, zo hebben ze ijsjes  gekregen van een buurtbewoner en van iemand anders iets lekkers voor bij de koffie. Alleen te (te) warme weer zorgde er voor dat er veel gezeten en gedronken werd maar het werd een prachtig initiatief. De camping had ook een campingbeheerder, in de persoon van bewoner Jan Basten. Zie de foto’s (komen nog)