8 juli 2019

Omloop der Zeven Heuvelen

De wielrenners op de Rijksstraatweg in Beek

Op zondag 7 juli vond de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Een uniek wielerevenement waarbij topsport en breedtesport harmonieus met elkaar verweven zijn. Wedstrijden voor recreanten, amateur-licentiehouders en elite/beloften in het kader van de Nederlandse Clubcompetitie, gecombineerd met een toertocht voor de bourgondische fietser. Allemaal samenkomend op één centraal punt waar het de hele dag gezellig is: het Village Arrivée. Met een nieuw wedstijdparcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, bood De Omloop der Zevenheuvelen in samenwerking met hoofdsponsor Otherside Software een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. Voor de toerders was er Fakro’s Mooiste: De toertocht van de Omloop der Zevenheuvelen. Deze kende drie verschillende afstanden: 80, 110 en 140 km. Zo kon men met een fietsgroepje op eigen snelheid door het prachtige landschap; van de polder tot de bosrijke heuvels die Berg en Dal zo typeren. zie de foto’s. (komen nog)