24 februari 2019

Opening Infocentrum WO2 Nijmegen in de Lindenberg

vlnr Bruls, Drenth en Croll

Zaterdagmorgen was de officiële opening van het Infocentrum WO2 Nijmegen in de Lindenberg te Nijmegen .Het Infocentrum WO2 Nijmegen geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft rond de thematiek van de Tweede Wereldoorlog. Zij beginnen hun bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving. De bezoekers maken mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het Infocentrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. De officiële opening werd gedaan door burgemeester Hubert Bruls, samen met dhr. R.Croll, voorzitter van de Raad van Bestuur van het vfonds en dhr. P. Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland. zie de foto’s deel 1; deel 2