11 juni 2018

James Bond thema concert in Groesbeek

Sporthal Heuvelland in Groesbeek was zaterdagavond het decor van een heus James Bond-themaconcert. (bron: deGroesbeek.nl)


The Golden Girl. Kijken mocht… Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De organisatie was in handen van de Millingse fanfare St. Cecilia. Nog voor binnenkomst werden bezoekers door posters geconfronteerd met de acteurs die James Bond hebben gespeeld. Een rode loper lag klaar om de zaal te betreden. Wie de eerste stappen op de vloer van de sportzaal zette waande zich gelijk op een James Bond-set. Pokerfiches, drank, diamanten, miniatuurauto’s uit de Bond-films, tarotkaarten, computerchips, “levensgevaarlijke” schoenen en ja, zelfs urine. Het stond er allemaal en aan details is gedacht.

Scenes

De fanfare speelde onder leiding van dirigent Dick Bolt diverse soundtracks en deed dat bijzonder goed. Zangers wisten vocale topprestaties te leveren. Tijdens het spelen van de nummers waren er op een scherm verschillende scenes uit de films te zien voor de extra 007-beleving. Tussendoor gaf de presentator nog de nodige achtergrondinformatie om de aanwezigen door de films heen te praten.

Golden Girl

In de pauze was het de beurt aan de acteurs van toneelvereniging “Zeg maar Pang” om er nog een extra James Bond-tintje aan toe te voegen. Zo werd de pokertafel in het casino bezet, de tarotkaarten geschud en lag The Golden Girl “dood” op bed. Ook liep Blofeld, de aartsvijand van Bond, rond.

Mooi resultaat

De fanfare heeft één jaar de tijd nodig gehad om de concerten in Millingen aan de Rijn (eind mei) en Groesbeek voor te bereiden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want het resultaat mocht er zeker wezen. Dat hier veel werk in heeft gezeten was te zien en horen.

De twee concerten trokken gezamenlijk zo’n 500 toeschouwers: 300 in Millingen en 200 in Groesbeek.