16 april 2018

SVO AAN DE HAND VAN MAIKEL VAN DE BERGH NAAR GROTE THUISOVERWINNING OP KOLPING DYNAMO (7-2)

SVO”68 1 won zondag thuis met 7-2 van Kolping Dynamo. Voor een volledig verslag lees hieronder. De foto is van Dick Braam.

OOIJ: Vandaag stond op ons eigen complex de wedstrijd tegen Kolping Dynamo op het programma. Vooraf werd deze wedstrijd bestempeld als een lastig te nemen horde. Eind januari leed SVO in Nijmegen immers nog een nederlaag tegen Kolping Dynamo. Bovendien raakte destijds de gemoederen behoorlijk verhit met als resultaat een 4-tal rode kaarten.

Trainer Bas Hendriks koos voor dezelfde 11 namen als dat hij een week eerder deed tegen SV Heumen. Positief was de terugkeer in de wedstrijdselectie van Ivo Pott. Ofschoon nog niet helemaal wedstrijdfit, nam hij vandaag wel weer plaats op de bank. Ook de tegen SV Heumen vroeg uitgevallen Joris Weeren was voldoende hersteld om aan de aftrap te staan.

SVO begon gedreven aan de wedstrijd tegen de gasten uit Nijmegen. In de 10e minuut leidde dit tot de eerste echte grote kans. Ralf van den Heuvel kreeg het net niet voor elkaar om met de punt van zijn schoen de bal langs de Nijmeegse doelman te spelen, de rebound van Maikel v.d. Bergh wist ook geen doel te vinden. 2 minuten later was het alsnog raak voor de Ooijse ploeg. Kadeem Schel kreeg op een meter of 20 de bal in een stuit voor zijn voeten en passeerde met een fijne volley de doelman van Kolping Dynamo (1-0). Het tot dan toe alleraardigst spelend SVO ging wat meer naar achteren leunen en bood het technisch vaardigde Kolping Dynamo de mogelijkheid om ook een spelaandeel te krijgen. Dit resulteerde in een aantal schoten van buiten de 16. Net in de fase waarin SVO mogelijk in de problemen dreigde te raken, viel de 2e treffer voor de thuisploeg. Door een sublieme pass van Ralf van den Heuvel werd de rappe Maikel v.d. Bergh 1 op 1 op de keeper gezet. Hij rondde beheerst af en tekende daarmee voor de 2-0. Niet veel later leek de beslissing in de wedstrijd al te zijn gevallen. 5 minuten voor de rust werd wederom Maikel v.d. Bergh gelanceerd. Aan Nijmeegse zijde dacht men sterk aan buitenspel maar scheidsrechter van den Dam wilde daar niets van weten en liet de snelle Ooijse aanvaller doorgaan voor de 3-0. SVO ging dus uiterst comfortabel de rust in.

Ook na de thee bleef SVO gedoseerd de aanval zoeken. Omdat ook Kolping Dynamo nog een verwoede poging deed om nog iets van de middag te maken, ontstond er veel ruimte achter de laatste linie van de Nijmeegse ploeg. Een kolfje naar de hand van spits Maikel van de Bergh. In de 48ste minuut wist hij andermaal te ontsnappen en leek op weg naar de 4-0. Enkel alleen onreglementair kon hij daar van weerhouden worden. Omdat de overtreding in de 16 meter werd begaan, kon scheidsrechter van den Dam niets anders dan naar de stip te wijzen. Joris Weeren klaarde dit klusje vakkundig en zette de 4-0 op het bord. 3 minuten later werd Stef Lamers in stelling gebracht. Even leek de bal afleggen de beste optie maar Stef koos er voor om voor eigen succes te gaan. En die keuze bleek terecht want hij zocht en vond met een beheerste schuiver de verre hoek (5-0). De ruime voorsprong greep trainer Bas Hendriks aan om wat wissels door te voeren. Zo werd Ralf van den Heuvel vervangen voor Cas Ubbink en mocht de niet geheel fitte Rik Dollevoet ook eerder naar de douche. Hij werd vervangen door Timo Philipsen. Onder invloed van de wisselingen, ging SVO even een fase wat minder spelen. Dat resulteerde zelfs in een 2-tal tegen doelpunten van de Nijmegenaren (62e en 75e minuut). Tussentijds werd er ook nog een SVO-doelpunt geannuleerd vanwege buitenspel al waren er gerede twijfels over de rechtmatigheid van deze beslissing. SVO was echter weer op tijd bij de les en het was opnieuw Stef Lamers die in de 82e minuut de marge weer vergrootte. Na goed voorbereidend werk van wederom Maikel v.d. Bergh kon Stef redelijk eenvoudig de 6-2 de touwen in jagen. In de 87ste minuut leek Cas Ubbink op sublieme wijze het slotakkoord van deze wedstrijd te verzorgen. Zijn prachtige omhaal miste op een haar na het doel. Toch zou de 7-2 alsnog op het bord komen. Door voorbereidend werk van jawel, opnieuw Maikel van de Bergh kon aanvoerder Kadeem Schel in de 90ste minuut een mooi punt draaien aan deze wedstrijd.

De laatste weken was het voetballend bij SVO niet altijd, of zelfs vaak, niet goed te noemen. Als ware een kampioensploeg werden er toch overwinningen geboekt. Vanmiddag was het onder aanvoering van uitblinker Maikel van de Bergh over het geheel genomen prima wat de manschappen van Bas Hendriks lieten zien. De bezoekers op de Kempkes kregen een mooie voorstelling te zien en dat biedt perspectief voor de eindfase van de competitie. Concurrent FC Kunde wist de thuiswedstrijd tegen SCD’33 winnend af te sluiten (0-2), Avios/DBV en DSZ hielden elkaar op 0-0 en daarmee lijken deze 2 ploegen vooralsnog te moeten passen in de race voor het kampioenschap.

Volgende week zondag speelt SVO een uitwedstrijd tegen DVE-Trajanus. Ofschoon deze ploeg in de onderste regionen verkeerd, pakt het de laatste weken behoorlijk wat punten. Andermaal dus een wedstrijd om uiterst serieus te nemen. Nog 7 finales. Tot volgende week zondag!