10 februari 2018

Het Sieraad van Persingen.

Het Kerkje van Persingen organiseert dit weekend (op 10 en 11 februari)  ‘Het Sieraad van Persingen’ van het Zilver Gilde L’Uniek collectief. Zoals het vroeger bij de Gilden ook gebruikelijk was, maken deze edelsmeden ieder hun eigen sieraden. Ze delen hun passie, inspiratie en vakmanschap met elkaar. Hun sieraden zijn altijd Uniek en ook een beetje Ludiek.  Openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. zie de foto’s.

De edelsmeden zijn: Yvon Bilderbeek. Ze volgde de Opleiding Beeldende Vorming en kreeg later les bij verschillende edelsmeden. Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Daarbij gebruikt ze ook haar foto’s als inspiratiebron. www.facebook.com/zilverdesign. Irene van der Horst – Bakker. Ze volgde de Lerarenopleiding Tekenen en de opleiding Creatieve Handvaardigheid, later een beroepsopleiding voor edelsmeden. Ze houdt van het ambacht en vindt het mooi om iets nieuws te creëren, iets wat voor iedereen een bepaalde betekenis kan krijgen. Ze werkt het liefst naar een thema en maakt daarbij een object met een verhaal, waar het sieraad in opgenomen wordt. www.atelier-iye.nl. Tiny van Zeijl. Ze volgde de cursus edelsmeden bij De Gruitpoort. Ze zoekt naar beeldende vormen waarin het zilver tot zijn recht komt . Daardoor kan het een sieraad worden dat waardevol is voor wie het draagt. Bij haar ontwerpen gebruikt ze soms ook zelfgeslepen stenen. www.t-sier.nl. Helene Berends. Ze is altijd creatief bezig geweest, o.a. schilderen, beeldhouwen en keramiek. Ze werkt intuïtief en gaat uit van het materiaal, de vorm en de kleuren. Bij haar ontstaat een sieraad al werkende met verschillende metalen, zoals zilver, koper, titanium of tombak, zelfgeslepen stenen of ander interessant materiaal. www.facebook.com/ZilverGildeLUniek. Leonieke Heijmans-Phijffer. Ze volgende diverse cursussen op het gebied van schilderen, beeldhouwen en edelsmeden. Het resultaat is prachtig; mooi organisch vormgegeven sieraden en schilderijen die de kijker prikkelen. Ze geeft zelf ook schilderles om haar kennis en kunde over te dragen. Caroline van den Bogaert maakt sieraden met stenen uit de Rijn. Ze struint de oevers af op zoek naar mooi materiaal. De geslepen stenen die ze hieruit maakt vormen de basis voor de zogenaamde ‘streeksieraden ‘. Met haar werk wil ze laten zien dat schoonheid in je eigen omgeving voor het oprapen ligt.