31 januari 2018

Voorjaarsactiviteiten bij het muZIEum in Nijmegen

STEL JE CREATIVITEIT OP DE PROEF OF VIER CARNAVAL IN HET DONKER. In de voorjaarsvakantie, van 17 februari t/m 4 maart, kunnen bezoekers al hun creativiteit kwijt in het maken van een uniek voelkunstwerk. Daarnaast is van 10 t/m 14 februari een knipoog naar de carnaval gemaakt in één van de donkerbelevingen. Bezoekers kunnen tijdens de voorjaarsvakantie al hun creativiteit kwijt in het maken van een speciaal voelschilderij. Niks is te gek! Natuurlijk wordt dit begeleid door een medewerker en mag het eigen gemaakte werk worden meegenomen als souvenir. Het knutselen kan ook slechtziend met één van de simulatiebrillen. Hiermee wordt de nadruk gelegd op het zintuig tast, want in het muZIEum ervaart men hoe het is om compleet af te moeten gaan op je andere zintuigen, als je geen (meer) zicht hebt.

Vanaf 11 februari start de carnaval in het zuiden van het land, daarom is er van 10 februari t/m 14 februari een carnavalstintje toegevoegd aan de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’. Bezoekers krijgen hier een kleine indruk hoe het is om blind carnaval te vieren. De andere donkerbeleving ‘Op vakantie met…’ staat juist in het teken van het ontvluchten van de carnavalsgekte dus voor elk wat wils deze periode!

Expeditie voorjaar

Tijdens de Expeditie ribbelroute gaan de bezoekers slechtziend het voorjaarsseizoen tegemoet. Zien zij de blaadjes al aan de bomen groeien en komen de bloemen al op? En welke invloed heeft slecht kunnen zien op je reukvermogen? De voorjaarsvakantie proef, ruik en zie je (niet) tijdens deze unieke stadswandeling met virtual reality!

Meer informatie, data en tarieven op de website: muzieum.nl/voorjaarsvakantie