21 januari 2018

Herdenking op begraafplaats Jonkerbos te Nijmegen.

Zaterdagmiddag was er een ceremonie ter nagedachtenis voor 5 de omgekomen bemanningsleden van de Halifax DT-694 , de Britse bommenwerper op de militaire begraafplaats Jonkerbos te Nijmegen. De delegatie was afkomstig uit Mechelen, Zuid Limburg, waar dat vliegtuig, 75 jaar geleden in 1943 is neergeschoten boven het Schweibergerbos. Het eerste gedeelte van de ceremonie vond plaats in de koepel van het bevrijdingsmuseum te Groesbeek en het tweede gedeelte bij de graven op het Jonkerbos War Cemetery te Nijmegen. Een waardig eer-, en huldebetoon! foto’s Albert de Valk

 

2 Responses to Herdenking op begraafplaats Jonkerbos te Nijmegen.

  • Mooie foto’s tijdens een bijzonder indrukwekkende herdenking van de vijf omgekomen bemanningsleden van de Halifax DT-694, dat 75 jaar geleden neerstortte boven het Schweibergerbos. Het eerste gedeelte van de ceremonie vond plaats in de koepel van het bevrijdingsmuseum te Groesbeek en het tweede gedeelte bij de graven op het Jonkerbos War Cemetery te Nijmegen. Een waardig eer-, en huldebetoon!

    Wim Dodemont
    Namens het herdenkingscomité Halifax DT-694 te Mechelen (Gulpen-Wittem)

  • In het Schweibergerbos,Op een moeilijk bereikbare plaats hebben de omwonenden een klein monumentje geplaatst. Met de namen van de vijf omgekomen bemanningsleden:gezagvoerder William Fletcher (29),radiooperator George Henry Miller (22),navigatie Harry Jay (28), de boordschutters John Henry Bousfield (27) e n Frank Cecil Hier (21)
    Hoe het Ernest Jackson en Mark Pierre die per parachute uit het brandende vliegtuig sprongen kunt U lezen in een boekje dat we uitgaven. Informatie Wim van der Hoeven 0652058881

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.