20 oktober 2017

Paul van Ernich 25 jaar kunstschilder met onthulling grootste schilderij.

Vrijdagavond werd in de Zuiderkapel van de Stevenskerk in Nijmegen het 25 jarig kunstenaarschap van de Kekerdomse kunstschilder Paul van Ernich gevierd met de onthulling van het olieverfschilderij “De mythe van Icarus”, dat op een doek van 4,5 bij 2,7 meter is geschilderd. Met dat gedurfde schilderij markeert Paul van Ernich zijn 25-jarige kunstenaarschap. Het enorme werk is het pronkstuk van een overzichtstentoonstelling in de Stevenskerk, van 20 tot en met 29 oktober en het was tevens de opening van zijn expositie, waarbij Harry Manders een toespraak hield. De mythe van Icarus verhaalt over moed en overmoed, vallen en opstaan. De onthulling van het schilderij werd gedaan door de voorzitter van de St. Stevenskerk, Heleen Wijgers, samen met Paul van Ernich.  Op de expositie is een selectie van hoogtepunten uit 25 jaar kunstenaarschap naast  nieuw werk te zien. De expositie is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. zie de foto’s

Paul van Ernich (1960) studeerde psychologie in Nijmegen en toegepaste kunst in Eindhoven. Hij begon als schilder van abstracte werken, maar raakte in de ban van het vakmanschap van de 17e-eeuwse schilders.

Paul ontwikkelde zich tot een klassieke realist. Van daaruit groeide hij door naar een eigentijds realisme op basis van klassieke schilderstechnieken. Hij maakte het winnende portret van Ilse de Lange bij tv-programma Sterren op het Doek en exposeerde in China, Frankrijk en de Verenigde Staten.  Op de expositie zult u  stillevens, portretten en  luchten kunnen bewonderen, maar ook conceptuele stukken en herinterpretaties van mythologische thema’s. Op heel verschillende manieren komen daarin zijn vakmanschap en visie samen. 

U bent van harte welkom op de feestelijke opening van de expositie en onthulling van het grootste schilderij van Nijmegen. Die vindt plaats op vrijdag 20 oktober om 20.00 u in de Zuiderkapel van de Stevenskerk.

 

Openingstijden van de expositie: van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober tussen 12.00u en 17.00u. Vrije toegang. Paul is beide weekenden aanwezig.

Stevenskerk Nijmegen

 

www.paulvanernich.nl