14 juni 2017

40 jaar markt in Groesbeek

In 1977 was de eerste weekmarkt in Groesbeek. Op 6 juni van dat jaar bouwden marktkooplieden voor het eerst hun kramen op aan de Spoorlaan.  Dat doen ze sindsdien elke dinsdag.  Op dinsdag 13 juni werd dit 40 jarig jubileum gevierd op het marktterrein. Vijf families staan al 40 jaar wekelijks op de markt in Groesbeek. Dit zijn “Slagboom noten en zuidvruchten, De Graaf vis, Van Rijn kaas, De Klein fruit en Hoekjan bloemen. Daarvoor kregen ze uit handen van wethouder Sylvia Fleuren een oorkonde uitgereikt. Speciale aandacht was er voor bloemenman Daan Hoekjan, die er bij de oprichting op de eerste dag al zelf bij was.  Maar ook een aantal bezoekers van het eerste uur werden in het zonnetje gezet. Zij kregen ieder een boeket bloemen. Ook was er een presentje in de vorm van een VVV-bon voor marktmeester Steff van de Poll en Chantal van Echtelt. Chantal ondersteunt de marktmeester al 15 jaar voor wat betreft het administratieve gedeelte van de markt, zoals het regelen van de standplaatsvergunningen. En voor Joop Verstraaten was er een boeket bloemen, omdat hij in het verleden de marktmeester verving als deze zelf niet kon. Op het plein stond een Rad van Fortuin. Bezoekers van de markt konden tegen inlevering van een bon, die vorige week in het lokale weekblad had gestaan, draaien voor leuke kortingen. Bezoekers kregen na een draai aan het rad, tevens een markttas . zie de foto’s (komen nog) Op de foto v.l.n.r  Stef van de Poll (marktmeester), Hoekjan bloemen, Van Rijn kaas, De Graaf vis, Slagboom noten en zuidvruchten, De Klein fruit en Sylvia Fleuren (wethouder).