10 juni 2017

‘Kick-off event’ van de Omloop der Zevenheuvelen

“We willen het wielrennen in Berg en Dal weer op de kaart zetten” Organisatie Omloop der Zevenheuvelen blikt vooruit tijdens Kick-off event. “De Omloop der Zevenheuvelen  op 9 juli a.s. moet het wielrennen in Berg en Dal en omgeving weer op de kaart zetten”, blikt organisator Joost van Wijngaarden, tijdens de avond vooruit op het evenement. “Jarenlang is er geen vaste wielerkoers meer geweest in de schitterende heuvels die deze regio rijk is, daar gaan wij verandering in brengen.” Stichting Wielerevenementen Mercurius hoopt met de organisatie van hun evenement weer iets blijvends neer te zetten op het gebied van wielrennen in de regio. “Dit nieuwe evenement heeft de potentie uit te groeien tot een echte klassieker. Als we zien hoeveel enthousiasme de aankondiging van ons evenement onder deelnemers en wielerfans teweeg heeft gebracht, is het wel duidelijk dat er vraag naar een evenement als dit is”, concludeert Van Wijngaarden.

                Het is een gezellige bedoeling in de brasserie van het Kulturhus in Beek, als de organisatie haar plannen uit de doeken doet. Naast informatie over het evenement en een ludieke wielerquiz, is er ook aandacht voor de historie van wielrennen in de omgeving. Organisator van de voormalige Ronde van Beek Jan Drijdijk vertelt vol trots hoe het er destijds aan toe ging tijdens het selectieve rondje over de stuwwal. “Doodzonde dat zoiets de afgelopen jaren ontbrak in deze regio. Tijd om daar iets aan te doen!”, richt organisator Van Wijngaarden de aandacht weer op het nieuwe evenement.

                De eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen vindt over een maand plaats op zondag 9 juli. Het evenement kent onderdelen voor fanatieke wielrenners met een wedstrijdlicentie, maar ook de breedtesport wordt bediend. Zo staat er een wedstrijd voor recreanten op het programma en wordt er een toertocht uitgepijld door de omgeving. “Deze toertocht, die 9 juli in de ochtend plaats heeft, is geschikt voor de fietser die het lekker rustig aan wil doen en van de mooie omgeving wil genieten. Zowel getrainde toerrijders, als ook ouderen op elektrische fietsen en mindervalide fietsers komen in aanmerking voor deelname aan onze toertocht. We vinden het belangrijk dat het echt een evenement voor iedereen wordt”.

                De verzamelde wielerfans maakten er samen nog een gezellige avond in Beek, geholpen door de uit Beek afkomstige DJ Lennaeet Stronks, die de avond van muzikale omlijsting voorzag.

                Meer informatie over de Omloop der Zevenheuvelen is te vinden op de website van het evenement: www.omloopderzevenheuvelen.nl. Hier kunnen wedstrijdrenners en toerfietsers zich bovendien inschrijven.