9 juni 2017

Uitreiking Gouden Zwaluw

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uit Beek organiseerde op donderdagmiddag 8 juni de uitreiking van de Gouden Zwaluw 2017 in het  ‘Openluchttheater de Goffert’  te Nijmegen. De Gouden Zwaluw wordt elk jaar uitgereikt aan drie personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.Van de zes genomineerde organisaties werden Kinderopvang Struin uit Nijmegen, Natuurzone Baanstee Noord uit Purmerend en de Torentuin Zaltbommel de winnaars. Voor de prijsuitreiking werden er in het Goffertpark interessante groene excursies gehouden voor de genomineerden en hun begeleiders. De hele groep kinderen van Struin was bij de uitreiking aanwezig. zie de foto’s (komen nog)

 

 Dit jaar waren de volgende projecten genomineerd (in alfabetische volgorde):

• Het Huis van Bartels in Amersfoort.
Kinderopvang Struin in Nijmegen.
Natuurzone Baanstee Noord in Purmerend.
• De mensen van Park Zuidbroek in Apeldoorn,
door de inzet van Stichting Vrienden van Park Zuidbroek en IVN Apeldoorn.
• Het project Poelen in Eindhoven, een samenwerking van o.a. Brabants Landschap, Brabant Water, Collse Volkstuinvereniging, Ergon, Gemeente Eindhoven, Genneper Hoeve, Kikkerdril Natuureducatie, Poelenwerkgroep Eindhoven, Waterschap de Dommel, de Eindhovense scholen en vele anderen.
• De Torentuin Zaltbommel.