19 april 2017

Bijzonder transport door de Ooijpolder.

Dinsdagmorgen kwam er een melding dat een dieplader met daarop een grote kraan zich vast had gereden bij de T-kruising van de Hezelstraat en de Ooijse Bandijk, bij de 10 Geboden. Ter plaatse bleek het de bestuurder toch gelukt te zijn om “los te komen”.  Korte tijd later werd de combinatie gespot op de Kruisstraat te Ooij, waar ze opnieuw de Ooijse Bandijk op reed. Kennelijk had de bestuurder niet de juiste navigatieapparatuur want deze reed weer richting Nijmegen. Het transport had geluk want onderweg naar Nijmegen kwam er geen enkele gemotoriseerde tegenligger op deze smalle dijk. Bij de veeoversteek in de dijk kwam de combinatie opnieuw vast te zitten, maar na enige tijd lukte het toch, zij het met schade aan het wegdek, om verder te rijden. De combinatie reed door tot de afgravingen van de Stadwaard in het Ooyse Schependom te Nijmegen, waar de kraan werd gelost. zie de foto’s.