5 april 2017

Basisschool OpWeg wint Schoolvoetbal Rayon ‘t Laag

Woensdagmiddag 5 april 2017,  streden 9 teams van de basisscholen uit Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Leuth, Ooij en Beek om de eerste plaats in het Schoolvoetbal Rayon ’t Laag op de sportvelden van VVLK in Leuth. Afwijkend van de vorige edities werd er nu iets nieuws toegevoegd aan het toernooi. De Fair Play! Het team dat volgens de organisatie en de scheidsrechters zich binnen en buiten het veld het sportiefst gedragen heeft zou deze prijs in ontvangst mogen nemen. De prijs bestaat uit een beker met daarbij voor iedere speler/speelster een kortingsbon voor Amusementspark Tivoli in Berg en Dal en deze was dit jaar voor het team van Sint Laurentiusschool 1 uit Kekerdom. Na de poulefase werden er direct de finales gespeeld. De hoofdfinale ging deze keer tussen Op Weg 1 uit Ooij en De Biezenkamp 1 uit Beek-Ubbergen. De mini-finale (plaats 3/4) ging tussen ’t Bijenveld 1 uit Leuth en Sint Martinusschool 1 uit Millingen aan de Rijn. Waar ’t Bijenveld 1 te sterk was voor Sint Martinusschool 1, was het in de hoofdfinale Op Weg 1 die de overwinning wist te pakken. Zij waren met 2-0 te sterk voor De Biezenkamp 1. Op Weg 1 mag door de winst, ’t Laag gaan vertegenwoordigen op woensdag 10 mei 2017 op de sportvelden van voetbalvereniging De Treffers in Groesbeek. zie de foto’s deel 1 ; zie de prijsuitreiking 

Sint Laurentiusschool 1 uit Kekerdom heeft voor het eerst de Fair Play titel gewonnen. Zij hebben zich naar mening van de organisatie en de scheidsrechters zich het sportiefst gedragen.

De organisatie wilt nogmaals iedereen bedanken die op zijn/haar manier heeft bijgedragen tot het slagen van dit toernooi. In het bijzonder de voetbalvereniging VVLK met haar vrijwilligers/clubleden, onze scheidsrechters voor het fluiten van alle wedstrijden, de leid(st)ers/coaches van alle deelnemende teams en natuurlijk de teams zelf. Zonder jullie zou dit toernooi niet kunnen bestaan.

Volgende week (woensdag 12 april 2017) nemen de meisjes het tegen elkaar op om 1e te worden van ’t Laag. Voor wedstrijdschema en overig nieuws rondom het Schoolvoetbal ’t Laag kan men terrecht op onze facebookpagina. Voor algemene zaken rondom het Schoolvoetbal Gelderland-Zuid kan men terrecht op www.schoolvoetbalgelderland-zuid.nl

Wij wensen Op Weg 1 veel succes in de volgende ronde bij het Schoolvoetbal Gelderland-Zuid.