1 april 2017

Expositie “Stille Bewondering” in Persingens Kerkje

Zaterdag 1 april vond om 15.00 uur in het Kerkje van Persingen, de feestelijke vernissage plaats van de expositie KuBra met als onderwerp: ‘Stille Bewondering ‘ omlijst door muziek van singer-songwriter en mede kunstenaar Robert Munning. Een kwalitatief hoogwaardige groepsexpositie van stichting KuBra met 6 kunstenaars; 4 klassiek realistische kunstschilders die een moderne uitstraling niet schuwen en 2 beeldhouwers met realistische, sierlijke bronzen beelden en bronzen spannende tijdloze objecten, elegant en overgaand in strakke contouren. Met de kunstenaars Jan Teunissen(Best), Robert Munning(Riel), Lilian Steenhuisen(Rosmalen), Theo van Dam(Heusden gem. Asten), gastkunstenaar Theo van Winkel (Nijmegen) en curator Marlies Heere(Oosterhout). Expositie loopt van 1 tot en met 9 april 2017, in de weekenden van 11.00 uur tot 17.00 uur. zie de foto’s.

Het kerkje, gekenmerkt door rust en sereniteit is, het perfecte decor voor de expositie ‘Stille bewondering’.
In tijden van drukte en rumoer waarin alles vernieuwend moet zijn, komen deze kunstenaars bijeen om in alle rust te genieten van wat gewoon “mooi” is. Een stille bewondering…  

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 120 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België. De realistische schilderijen van Jan Teunissen kenmerken zich door een veelal donkere ietwat mystieke sfeer. Een bewuste keuze om op deze wijze het effect van licht, schaduw en reflecties maximaal te kunnen benutten.
Het doel van de stillevens van Robert Munning is te zorgen voor ‘verstilling’ in de aanschouwer; een manier waarop tegenwicht wordt geboden aan de snelheid van de moderne maatschappij. Een enkel moment gevangen en tijdloos gemaakt. Een drang naar eenvoud komt daarbij terug in zijn werk.
Theo van Winkel, fijnschilder, zijn motto: “zien, is kijken door het oog van de meester”.
Curator Marlies Heere streeft in al haar werk naar perfectie en kwaliteit, waarbij ze ook hoogwaardig materiaal gebruikt.
Lilian Steenhuisen toont sierlijke, slanke, bronzen beelden, realistisch, soms met overdrijving en humor.
De fraai afgewerkte bronzen objecten van Theo van Dam zijn ontsproten uit zijn fantasie waarbij ronde en meanderende onderdelen afwisselend en elegant overgaan in strakke contouren, kracht en tijdloosheid.

Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575JA Persingen. Expositie loopt van 1 tot en met 9 april 2017 en is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door de kunstenaars. Toegang gratis. U bent van harte welkom.