26 februari 2017

Carnavalsoptocht in Ooij.

Nadat de optocht in Leuth voorbij was, ging een groot deel van de deelnemers naar Ooij, waar de volgende optocht plaats vond. Daar voegden zich een aantal Ooijse deelnemers in de stoet, waaronder een groep die in de gaten liep en de “lijsttrekkers”, mede geïnspireerd door het feit, dat op de plaatselijke verkiezingsborden prins Jurgen de Rijzige Roos op de posters stond met de oproep om op hem te stemmen. De weersomstandigheden waren goed. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4

De uitslagen van de Ooijse optocht waren als volgt.

Bij de Paren: 1. Stuk in de Kraag; 2. Na regen komt zonneschijn en 3. Twee blikjes verf.

Bij de wagens: 1. Suske & Wiske; 2. Mario Kart en 3. Jager.

Bij de groepen: 1. Vogelspotters: 2. Trump (USA) en 3. Breinaalden.

Er was een aparte classering voor de Ooijse wagens. 1. CV ’t Kumt wel; 2. CV Stelt niks veur en 3. Weij sien gek ja.