25 januari 2017

80 jaar Slagerij Stappershoef

Morgen, donderdag 26 januari kunnen Boy en Annet Stappershoef erop proosten: 80 jaar Slagerij Stappershoef! Boy’s vader, Wim Stappershoef, nam in 1936 de slagerij op de Pol aan de Hezelstraat over van Gerrit Verriet, de vader van Henk Verriet en schoonvader van Elly Verriet-Peters. Op 26 januari 1937, nu 80 jaar geleden dus, schreef Wim zich in bij de Kamer van Koophandel, de start van een bloeiend slagersbedrijf in de Ooijpolder. In eerste instantie was er nog weinig winkelverkoop bij de slagerij, want de meeste klanten maakten gebruik van de uitbreng-service. Stappershoef bracht de bestellingen gewoon aan huis. De eerste klant van Wim Stappershoef was mevrouw Gidding, die op de Spruitenkamp 8 woonde, het huidige woonhuis van Boy en Annet. Mevrouw Gidding kocht een runder-onderpoot, die net geslacht was, maar nog niet gekeurd. De slagerij bleef tot 1979 aan de Hezelstraat gevestigd, daarna hebben Boy en Annet de slagerij voortgezet in hartje Ooij, aan de Julianalaan 24 in het oude pand van de Vivo/Super. Al binnen een paar jaar groeide de slagerij uit haar voegen en werd het pand ernaast van Dory Muis-Arnts gekocht. Door de groei van de slagerij en het assortiment zelfgemaakte vleeswaren was de worstkeuken te klein geworden. Voor de ambachtelijke slagerij was een groter pand nodig. Dat werd dus het buurpand op nr. 22. Tot 2008 was de winkel in Ooij gevestigd. Daarna hebben Boy en Annet een uitstapje gemaakt naar Groesbeek, ze openden een slagerij aan de Kloosterstraat 20a. Zeven succesvolle jaren volgden in Groesbeek, maar omdat zoon Mike carrière-interesses had in een andere richting, was opvolging in Groesbeek niet gegarandeerd. Boy en Annet besloten terug te gaan naar Ooij. Nu niet meer met een winkel-winkel, maar nog steeds als actieve slagerij. Anno 2017 (maar dus al sinds 2015) gaat Slagerij Stappershoef dus ook digitaal en is o.a. online te vinden. De vertrouwde vleesproducten en vaak bekroonde vleeswaren zijn ook nu gewoon nog te koop en worden bij u thuisbezorgd.

 

Stappershoef richt zich ook meer op catering en horeca. Wilt u een buffet, fondue, gourmet of barbecue aan huis? Stappershoef levert alles, inclusief borden, bestek of apparatuur… naar eigen wens. Boy Stappershoef werkt bovendien met lokaal vlees. Vlees uit de regio dus. Lekker en lokaal!

Bestelinformatie is via de website te vinden. www.boystappershoef.nl Bellen kan ook:

Tel. 024-3970477, Tel. 024-6631688, Mob. 06-51202977 of mailen:  slagerijstappershoef@gmail.com

Bestellingen worden uitgereden op vrijdag en zaterdag.

80 jaar slagerij Stappershoef, een mijlpaal, maar zeker niet de laatste, want Boy en Annet gaan gewoon door!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

One Response to 80 jaar Slagerij Stappershoef

  • Van harte gefeliciteerd met het mooie bedrijf van jullie. Alweer 80 jaar…waar blijft de tijd. Weet nog dat ik zaterdags altijd naar de pol moest om soepvlees te halen bij wim. Hoop dat jullie nog vele jaren door kunnen gaan. En maak van deze feestelijke dag er eenooie dag van.

Geef een reactie