21 januari 2017

Viering hoogste punt De Bastei in Nijmegen

Vrijdagmiddag was de viering van het bereiken van het hoogste punt in de bouw van de Bastei aan de Waalkade in Nijmegen. De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie. De Bastei wordt zowel voor inwoners van Nijmegen als voor toeristen bij uitstek het bezoekerscentrum voor natuurgebied de Gelderse Poort, en bovendien een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de omgeving. Met vaste en wisselexposities, en een breed programma met binnen- en buitenactiviteiten is De Bastei dé plek om kennis te maken met de geschiedenis van het leven en werken aan de Waal, en de verwevenheid van mens met de natuur. De Bastei wordt gebouwd in en achter voormalig museum De Stratemakerstoren op de oostelijke Waalkade, op de grens van stad en natuur. In De Bastei bundelen Staatsbosbeheer, Museum De Stratemakerstoren, Natuurmuseum en IVN hun krachten. zie de foto’s (komen nog)

 

 

Het streven is om op 1 juni 2017 de sleuteloverdracht te laten plaatsvinden. De medewerkers en vrijwilligers van De Bastei werken aan de programmering, en de inrichting en vormgeving wordt nu gemaakt. Voor de recente archeologische vondsten wordt een bijzondere presentatie ontwikkeld. De Romeinse muur die vorig jaar bij de start van de bouw werd aangetroffen is opgenomen in het ontwerp van het gebouw en is straks te zien in een presentatieruimte in De Bastei. Naar verwachting zal De Bastei aan het eind van 2017 de deuren kunnen openen voor het publiek. Meer informatie op www.debastei.nl