28 november 2016

Feest van het Licht in Museumpark Orientalis.

Ook dit jaar organiseert Museumpark Orientalis van 17 december 2016 tot en met 8 januari 2017,  het “Feest van Licht”. Beleef de kerstperiode met in het binnenmuseum de kleurrijke kersttentoonstelling en miniatuur-kermis. In het buitenmuseum treft u lichtobjecten, een kleine dorpskermis, een grote kerststal met dieren, prachtig verlichte gebouwen, optredens, onze traditionele lampionnenoptocht en nog veel meer. De lichtroute voert u langs het gezellige Parkcafé Boom naar het sfeervolle binnenmuseum, vervolgens naar de Karavanserai en zo door naar de Romeinse straat in Jeruzalem. Onderweg hoor je de zangkoren en ook dieren zullen op de route niet ontbreken. Jong en oud kunnen handwerken in het Kinderatelier. Aan de overkant brandt de open haard in de authentieke Romeinse Herberg. In het binnenmuseum ziet u kleurrijke kerstgroepen uit landen zoals Peru, Brazilië, Ecuador, El Salvador, Chili en Mexico. Uit Azië ziet u exotische kerstgroepen uit Thailand, Indonesië, Filipijnen en China. Kerststallen zijn ondenkbaar zonder dieren. Afhankelijk van de herkomst van de stallen zien we andere diersoorten rondom de kribbe. Van de traditionele os en ezel tot olifanten, waterbuffels, lama’s en alpaca’s. Meer info staat op www.museumparkorientalis.nl en www.feestvanlicht.nl.
Foto  Museumpark Orientalis.