12 oktober 2016

Steeds meer toeristische ambassadeurs in Berg en Dal.

Online trainingen voorzien in behoefte . STEEDS MEER AMBASSADEURS IN BERG EN DAL.  Aan het begin van het toeristenseizoen van dit jaar introduceerde het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) in samenwerking met Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER) een online training over de gemeente Berg en Dal. In de training doen frontofficemedewerkers van het toeristisch bedrijfsleven kennis op van de gemeente. Dankzij die training kunnen zij hun gasten snel en accuraat attenderen op musea, attracties en vrijetijdsmogelijkheden in de omgeving. Wethouder Sylvia Fleuren van de Gemeente Berg en Dal reikte op 11 oktober zestien certificaten van deelname uit aan cursisten die de training met goed gevolg hadden afgerond. In haar toespraak meldde zij dat zij dit een prachtige start vindt die vraagt om navolging. zie de foto’s (komen nog)

dsc_3363-rbt-naam

Online training
De training over Berg en Dal maakt deel uit van een groot online trainingsplatform van RBT KAN, waarin frontofficemedewerkers gratis parate kennis kunnen opdoen over een veelheid aan onderwerpen. RBT KAN kon de training over Berg en Dal uitbrengen in nauwe samenwerking met de Gemeente Berg en Dal en de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal. Hij wordt gepresenteerd op www.regioambassadeur.nl. In dertig trainingspagina´s wordt de cursist spelenderwijs geleid langs de rijke cultuurhistorie van de gemeente, het vele natuurschoon en het grote aanbod aan musea en attracties. Met behulp van interactieve kaarten en leerzame films wordt bereikt dat de informatie goed beklijft. De training wordt afgesloten met een korte toets die bij goed resultaat wordt bekroond met een certificaat van deelname. Daarmee zijn zij officieel regioambassadeur. Op 11 oktober reikte wethouder Sylvia Fleuren bij Kapel onder de Bogen in Groesbeek zestien certificaten uit aan cursisten, werkzaam bij toeristische bedrijven in de gemeente. Fleuren: “Dit is al een prachtig eerste resultaat. Ik hoop dat nog meer medewerkers van toeristische bedrijven dit goede voorbeeld zullen volgen, zodat we straks honderden ambassadeurs voor de regio in Berg en Dal zullen hebben”.

Veel waardering
Hanneline Oosting, Adjunct Directeur RBT KAN: “Wij krijgen veel waardering voor ons trainings­programma. Cursisten vinden het platform laagdrempelig, interessant en erg leerzaam. Wat extra wordt gewaardeerd is dat de trainingen gewoon thuis kunnen worden gevolgd en tussentijds kunnen worden afgebroken. En deelname is gratis! Op dit moment hebben we liefst twintig cursussen online staan. Niet alleen over de verschillende deelgebieden van de regio Arnhem Nijmegen en de Veluwe. Maar we hebben ook thematrainingen. Denk aan Operation Market Garden, De Vierdaagse, Van Gogh in Gelderland en Hoe ben ik een goede gastheer voor Duitse gasten. In twee jaar tijd hebben we zo’n 900 cursisten actief op het platform die met elkaar meer dan 2.500 trainingen hebben gevolgd”.