11 oktober 2016

Survival aan de Waalkade in Nijmegen

casper-topVanaf komend weekend kan iedereen een maand lang sporten op een Survivalcontainer op de Waalkade in Nijmegen. Het initiatief van de 7Hills Survivalvereniging is het tweede tijdelijke project op de kade, vooruitlopend op de nieuwe groene inrichting, die naar verwachting eind 2017 wordt gerealiseerd.  De container is openbaar toegankelijk en is een aantrekkelijke aanvulling voor mensen die op de Waalkade wandelen, hardlopen of fietsen. De trainers van de 7Hillssurvival verzorgen bovendien een maand lang begeleide trainingsuren. De clinics worden aangeboden op maandag, dinsdag en donderdag van 18:30 tot 20:30 uur, woensdag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur en zaterdag en zondag van 10:00-12:00 uur.  De trainingsuren zijn gratis toegankelijk, aanmelden kan via www.7hillssurvival.nl. De vereniging wil daarnaast nog tegen een vergoeding trainingen aan gaan bieden voor scholen en andere groepen.

survival_container-1

De vierweekse periode wordt afgesloten met een mini-survivalrun voor maximaal 250 deelnemers in het weekend van 12 en 13 november.  De tijdelijke initiatieven lopen vooruit op de definitieve groene herinrichting van de Waalkade. Afgelopen zomer is als tijdelijk initiatief ook al een Zen-tuin gerealiseerd. De gemeente is nog in gesprek met twee andere initiatiefnemers. Het streven is om die ook dit jaar nog te realiseren. De planvorming voor de definitieve groene invulling start eind dit jaar, wanneer duidelijk is of de Waalkade autovrij kan worden en hoe evenementen het beste kunnen worden ingepast.

Aanstaande vrijdag wordt de container van 6 x 2.40 meter met een valondergrond van 10 x 9 meter geplaatst. De opening is op zondag 16 oktober om 11:00 uur door wethouder Renske, gevolgd door een training van 7-Hills.