17 juni 2016

‘PERFECT’, door Toneel Mooi Uitzicht; een muzikale theatervoorstelling door doofblinde acteurs  op Kalorama

Donderdag 16, zaterdag 18 en zondag 19 juni speelt Toneel Mooi Uitzicht de theatervoorstelling ‘Perfect’ op het Centrum voor Dooflbinden bij Kalorama in Beek. Dit jaar  en alweer voor de zesde keer,  hebben de 22 doofblinde acteurs het verhaal, de scenes,  de personages en de teksten zelf gemaakt. Resultaat is een nooit eerder vertoond verhaal over de vraag wat perfect zijn nu eigenlijk is. Donderdagavond was de eerste voorstelling, waarbij het publiek op drie verschillende locaties kon genieten van de voorstelling.. Het was geweldig om te zien en een dikke pluim voor de spelers en hun begeleiders. zie de foto’s 

DSC_3092 Kalorama naam

 

 

 

Toneel Mooi Uitzicht bestaat sinds 2011 en ‘Perfect’ is de zesde grote theatervoorstelling die deze groep maakt. De toneelgroep is onderdeel van het Centrum voor Doofblinden van Kalorama. Dit betekent dat de acteurs allen een beperking hebben op het  gebied van horen en/of zien. Maar men gaat in deze groep niet uit van de beperkingen, maar van de mogelijkheden. Door met elkaar samen te werken, slagen de tweeëntwintig spelers er met behulp van begeleiders in om ontroerend, grappig en prachtig theater te maken.

 

Het verhaal van dit jaar bestaat uit lijntjes van heel veel verschillende personages. We zien een koningin, een dienstmeid, een engel, wat hoeren, een professor en vele andere personages voorbij komen. Is hun leven Perfect?

We zien ook twee slimme mannen die zichzelf hebben veranderd in mensrobots. De twee hebben vroeger toen ze klein waren vaak te horen gekregen dat ze niet voldeden. Ze waren niet perfect. Toch zijn het twee slimme mannen en echte doorzetters. Ze maken zichzelf tot mensrobots. Ze maken hun leven Perfect!

Met elkaar proberen deze twee mensrobots vervolgens de perfecte wereld te realiseren.  Ze bedenken de meest handige pillen en maken zelf ook andere robots die het leven voor alle andere personages ook perfect moet gaan maken. Maar als iedereen dan uiteindelijk geholpen is en perfect is dan rijst de enige en echte vraag:

Wat is Perfect?

 

Perfect is een erg grote productie. Toneel Mooi Uitzicht bestaat uit een groep van meer dan vijfendertig spelers en begeleiders en een  tienkoppige band die zorgt voor de geweldige  live muziek bij alle voorstellingen. Daarnaast is er ook een eigen decorgroep die de prachtigste decors maakt, catering, grimeuses, publieksbegeleiders, en ga zo maar door.
De voorstellingen worden gespeeld op drie verschillende locaties van Kalorama Centrum voor Doofblinden op de Nieuwe Holleweg 12 in Beek (gemeente Berg en Dal).

Een groot gedeelte speelt zich buiten af. Het publiek moet enkele kleine afstanden afleggen op het terrein.

De voorstellingen vinden plaats op donderdag 16 en zaterdag 18 juni 2016 om 19.00 uur en op zondag 19 juni 2016 om 15.00uur. Toegangskaarten zijn gratis en kan men reserveren via toneelmooiuitzicht@gmail.com

Er is nog een beperkt aantal plaatsen.