31 mei 2016

Denk mee over de bieb!

Kom je graag in de bieb en heb je daardoor leuke tips voor de bibliotheek van de toekomst? Ga je nooit naar de bieb, maar weet je precies wat er moet gebeuren om jou wél te bereiken? De bibliotheek heeft een online BiebPanel opgezet, zodat je mening gehoord wordt. Vier keer per jaar houdt de bibliotheek een online onderzoek om zichzelf te blijven verbeteren en te focussen op de wensen van de klant. Denk mee over onderwerpen als de collectie, activiteiten en communicatiemiddelen van de bibliotheek. Met jouw ideeën en tips blijft de bieb haar dienstverlening verbeteren. Meld je aan via www.obgz.nl/biebpanel, je ontvangt een mail zodra de online enquête klaarstaat. In de 100 jaar dat de bibliotheek in Nijmegen bestaat, heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid zich ontwikkeld van ‘gemeenschappelijke boekenkast’ tot maatschappelijk hart van de samenleving. De bibliotheek van nu bruist van de activiteiten. Van bijeenkomsten die extra ondersteuning bieden op het gebied van taal- en digitale vaardigheden, tot literaire avonden waar je je favoriete auteur kunt ontmoeten. Voor werkzoekenden biedt de bibliotheek netwerkbijeenkomsten waar je tips krijgt van experts. Voor ouders met jonge kinderen is er het Peutercafé voor een ontmoeting met andere ouders en thema’s die met opvoeding te maken hebben. Ook werkt de bibliotheek nauw samen met diverse scholen in haar werkgebied voor het bevorderen van leesplezier bij kinderen en zijn er colleges over uiteenlopende onderwerpen voor volwassenen. Natuurlijk kun je in de bieb ook nog steeds terecht voor de uitgebreide collectie van een half miljoen items. Van boeken en e-books tot luisterboeken. De bibliotheek blijft zich ontwikkelen en daar kun jij nu aan bijdragen.Biebpanel_rechtenvrije-foto-van-de-Bibliotheek-Gelderland-Zuid