20 mei 2016

Nijmegen beste Fietsstad van Nederland.

Donderdag 19 mei werd door de Fietsersbond bekend gemaakt, dat Nijmegen de beste Fietsstad van Nederland. De jury, onder leiding van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap, noem”de Nijmegen “een gemeente die indruk maakt met hoge kwaliteit snelfietsroutes. Het thema van de verkiezing was dit jaar “Bikenomics, de waarde van de fiets”. Nijmegen brengt dit volgens de jury het best in de praktijk, onder meer door nadruk te leggen op met de fiets naar het werk gaan. Daarnaast zijn de plaatselijke ondernemers ook enthousiast over de fiets, met het Dutch Bicycle Centre, dat is gevestigd op het Honigcomplex met een ruimte van 25oo vierkante meter als sprekend voorbeeld. Wethouder Harriët Tiemens was erg blij met de titel Fietsstad 2016 en was donderdagmiddag aanwezig bij de presentatie op de Grote Markt in Nijmegen. Nijmegen is de zesde stad die zich Fietsstad mag noemen. Veenendaal (2000), Groningen (2002), Houten (2008), ’s-Hertogenbosch (2011) en Zwolle (2014) gingen Nijmegen voor. zie de foto’s. DSC_2807 fietsstad naam