29 april 2016

Koningsdag in Ooij

De Koningsdagfestiviteiten, welke in Ooij georganiseerd werden door het Oranjecomité Ooij begonnen daar met een optocht met versierde dorpen door het dorp. De tocht eindigde bij het clubhuis van SVo, waar de festiviteiten werden voortgezet. De weersomstandigheden waren zodanig dat dat de beste plaats was, hetgeen ’s middags ook wel bleek, want een hagelbui zorgde er voor dat het voetbalveld buiten helemaal wit werd. Binnen zorgde Bart Juwett met zijn spetterende kindershow voor het nodige vermaak. Er waren leuke spellen in en rond het gebouw en voor de kinderen waren er versnaperingen voldoende. Wethouder Sjaak Thijssen opende de festiviteiten en muziek vereniging de Ooijse Toekomst zorgde voor de muziek, samen met het tamboerkorps van schutterij Eendracht. Traditioneel was er weer een ballonnenwedstrijd en werd de winnares van vorig jaar bekend gemaakt. De ballon van Lieke van Harn kwam het verst. Deze werd gevonden in Hagen bei Biem, een dorp in Duitsland dat ligt tussen Bremen en Bremerhaven. Ook werden de mooiste fietsen uitgekozen. Winnaars werden Sven Verriet, Vaya Weyers en Anouk Barber. En dan waren er nog de winnaars van de kleurwedstrijd. Lisa-Lynn Brandwijk, Lana Auwens, Jennifer en Anouk. Er werd afgesloten met het eten van boerenfriet en snacks.  zie de foto’s.   DSC_0200koningsdag naam